Denk mee over verkeer en vervoer in Nieuwegein

Nieuwegein is goed bereikbaar per auto, openbaar vervoer, fiets en te voet. Dat wi de gemeente Nieuwegein graag zo houden en waar mogelijk verbeteren. De vraag is hoe ervoor gezorgd kan worden dat al deze vormen van vervoer in Nieuwegein ook in de toekomst zo goed mogelijk gefaciliteerd worden. Daarom stelt de gemeente Nieuwegein in 2013 een gemeentelijk mobiliteitsplan, GMP+, op (waarbij de plus staat voor duurzaamheid). Heeft u hierover ideeën? Denk dan mee op de website van Meedenken in Nieuwegein.

Diverse belangengroepen/organisaties uit Nieuwegein zijn uitgenodigd om het komende half jaar mee te denken over het GMP+. Andere inwoners die geïnteresseerd zijn kunnen informatie over het GMP+ vinden op deze website.

Ruim 20 vertegenwoordigers van wijkplatforms, ondernemers, belangengroepen en andere overheden trotseerden donderdag 14 februari het slechte weer om deel te nemen aan een startbijeenkomst over het gemeentelijke Mobiliteitsplan GMP+. Centraal stond de vraag welke kansen er zijn om de Nieuwegein ook in de toekomst voor wat betreft verkeer bereikbaarheid, veilig en leefbaar te houden. Wethouder Hans Reusch: “Ik ben blij met deze start van het proces. Ik hoop van harte dat u de komende tijd mee blijft denken over de visie die we met elkaar willen ontwikkelen op het toekomstig mobiliteitsbeleid. Het streven is om deze in november in de raad te behandelen.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk